Formål
Spejderne lærer at udnytte bålet til forskellige former for madlavning.
Derfor gør vi det
Når spejderne er på lejr foregår alt madlavning udendørs, og derfor må spejderne være bekendt med, hvad bålet kan bruges til. Spejdermad er ikke kun noget der koges i en gryde, det kan også være lavet i en ovn, på spid, på sten eller i gløderne.
Aktivitetsforslag
- Tilrettelæg et bål, som passer til den menu, I vil lave.
- Aftal regler for god hygiejne ved madlavning på bål.
- Planlæg en menu med 2-3 retter, lav budget, køb ind og lav maden.
- Steg kød, fisk eller grøntsager på spid.
- Bag brød i jordovn, gryde eller på sten.
- Prøv grubestegning.
- Lav røget fisk eller rygeost.
- Lav en dessert over bål eller i gløder.
- Tilbered et måltid med flere retter uden brug af gryder eller pander, fx på spid eller i gløder.
- Find planter i naturen, der kan bruges i jeres madlavning.