Formål
Gruppespejderne skal forholde sig til, hvad de spiser. De får indblik i, hvordan råvarerne er produceret, og hvordan fremstillingen er med til at påvirke miljøet og dem selv.
Mål
Målet med mærket er, at spejderne kan tage stilling til egen livsstil, kan diskutere og tage stilling til etiske dilemmaer og argumentere for egne holdninger.
Derfor gør vi det
Der er mange vaner forbundet med, hvad vi spiser. Gruppespejderne skal blive bevidste om, at der ligger en lang produktionsproces og ofte også lang transportproces bag de fleste råvarer, og at den proces kan være forskellig for produkter, der er stort set ens.
Der sættes fokus på, at der er sæsoner for frugt og grønt. Ligeledes skærpes opmærksomheden på madspild.
Beskrivelse til spejderne
Vi skal tage stilling til den mad, vi spiser. Vi skal finde ud af, hvordan vores mad er produceret, og hvordan vi gør os selv og miljøet sundere. Vi skal kigge på transport af råvarer, og hvad sæsonvarer betyder. Vi skal også eksperimentere med at bruge råvarer helt op, så vi kan begrænse madspild.
Aktivitetsforslag