Formål
Spejderne skal lære om processer, der kan anvendes til at skabe og udvikle ideer. De skal afprøve processerne og se, hvad der virker for dem. Spejderne skal også træne deres evner til at tænke ud af boksen.
Mål
Målet med mærket er, at spejderne kan generere, udvælge og udvikle ideer. De skal skabe indhold til møder eller ture, samtidig med at de kan betragte sine egne idéer kritisk og sætte sig realistiske mål, så deres egne evner kan udvikles.
Derfor gør vi det
Der er ingen facitliste på spejderarbejdet. Det handler om learning by doing, men det bliver nemmere at udvikle ideer og vælge dem, der virker bedst ved at bruge nogle afprøvede metoder til idegenereringen.
Når en ide skal videreudvikles til aktiviteter, skal man udfordre sig selv, og det er i orden at stræbe højt. Men samtidig skal man kende sine egne og patruljens styrker og svagheder, så man får et resultat, man er tilfreds med.
Beskrivelse til spejderne
Vi skal prøve nogle metoder og processer til at få og udvikle ideer. Vi skal afprøve lidt af hvert og finde ud af, hvad der fungerer bedst for os. Vi skal tænke ud af boksen og få vores ide til at blive til handling. Vi skal have princippet “learning by doing” fra spejdermetoden i baghovedet i hele processen.
Aktivitetsforslag
- Lad patruljen formulere fælles mål for en god sommerlejr. Kortlæg derefter patruljemedlemmernes styrker og svagheder og find frem til, hvordan det enkelte patruljemedlem skal udvikle sig for at nå det fælles mål.
- Træn i at bygge videre på hinandens ideer og videreudvikle dem ved fx at fortælle historier, hvor alle sætningerne skal starte med “ja, og…”, så spejderne bygger oven på hinandens ideer.
- Lav et patruljedøgn, hvor I finder på aktiviteter, fx ud fra et eventyr.
- Planlæg et eller flere spejdermøder for de yngre spejdere.
- Lær hvordan man bliver god til at idégenerere.
- Lav øvelser, hvor I lærer at sortere idéerne.
- Lav en associationsøvelse.